Hi, How Can We Help You?

Plastik Kirliliğini Önlemek için Neler Yapabiliriz?

Küresel ısınma, plastik kirliliği nasıl önlenir sorusunu da beraberinde getirir. Ne yazık ki bir dünya politikası hâline gelmediği sürece bu sorunlara karşı kesin bir çözüm ileri sürülemez. Ama endişelenmeyin, hepimizin gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için yapabileceği bir şeyler var.  

Plastik kirliliğine çözüm önerilerinin temelinde tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmek yatar. Özellikle son 70 yıldır üretilen ve atılan ürünler büyük bir zarara sebep olmuştur. Ancak plastik geri dönüşümü yoluyla elde edilen ürünleri tercih ederek bu materyalin tekrar kullanılmasını belli bir ölçüde azaltmak sizin elinizde. 

Plastik kirliliğini azaltmak için bu materyalden elde edilen ürünleri kullandıktan sonra geri dönüşüm kutularına atabiliriz. Geri dönüştürülen her yabancı madde doğaya verilen hasarı düşürür ve denizlerde plastik kirliliğini azaltmaya yardımcı olur. Ambalaj, alışveriş poşeti, maske gibi ürünleri çöpe atarken gruplandırmak da iyi bir alternatiftir. Bu sayede geri dönüşüm süreci kolaylaşır ve hızlanır.  

Market alışverişlerinizde plastik poşet yerine bez torba gibi alternatif ürünleri kullanmak da kirliliği azaltmak için atabileceğiniz bir adım. Böylece poşet üretiminin düşmesine katkı sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde, tek kullanımlık ürünler kirliliğin artmasında önemli bir role sahiptir. Kullan-at ürünler yerine tekrar tekrar kullanabileceğiniz malzemeleri tercih ederek atık üretimini azaltabilirsiniz.

 Plastik kirliliği çözümleri için çevre dostu üretim yapan markaları desteklemek gerekir. Doğa ve çevre duyarlılığına sahip olan firmaların ürünlerini seçerek gezegenin korunması için bir adım atabilirsiniz. Her birey, basit alışkanlıklarla doğayı korumaya ve atık üretimini azaltmaya katkı sağlayabilir. Geri dönüştürülmüş ürünleri tercih ederek plastik üretimini, kullanımını ve bu maddeden elde edilen atıkların doğaya salınımını azaltabilirsiniz.  Green Petition, plastik kirliliği konusunda duyarlı bir marka olarak hizmet vermektedir. Marka tarafından üretilen giyim ve tekstil ürünleri, geri dönüştürülmüş plastiklerden elde edilir. Bu ürünlerin üretim ve satışının hiçbir aşamasında boya veya başka bir kimyasal kullanılmaz. Renklendirme işlemleri aynı renklerdeki materyaller tasnif edilerek yapılır. Green Petition etiketini taşıyan ürünleri tercih ederek karbon ayak izinizi küçültebilir ve doğanın korunması adına bir adım atabilirsiniz.